• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Живопис на Хинко Хинков излагат в галерия Графит
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Хинко Хинков

  22 картини на плевенския художник може да бъдат разгледани от 1 до 24 юли

  Изложба живопис на плевенския художник Хинко Хинков излага варненската галерия “Графит”. Откриването на експозицията е на 1 юли от 18:30 часа. В залите на галерията са подредени 22 картини на художника, които може да бъдат разгледани от до 24 юли.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Роденият на 24. Май 1952г. в гр. Плевен Хинко Хинков е самоук художник, който и до днес няма академично образование в сферата на изкуството.

  Хинков картина
  От 1978г. участва редовно в общи регионални и национални изложби и е член на Съюза на българските художници. Има реализирани над 20 самостоятелни изложби и участия в множество пленери. Негови творби са притежание на Националната Художествена Галерия, Софийска Градска Художествена Галерия, Градска Художествена Галерия – Плевен, Художествени Галерии в Габрово, Ловеч, Търговище, Сливен, както и в частни колекции в страната и чужбина. Живее и работи в Плевен.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Хинко Хинков твори в сферата на живописта. Стилът му е специфичен и може да бъде определен като наивен реализъм. Характерно за него е че рисува от натура и всичките му картини представят реално съществуващи места.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg