• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Актуализацията на Закона за държавния бюджет бе приета единодушно
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  парламент22

  Депутатите единодушно приеха на първо и второ четене актуализацията на Закона за държавния бюджет. Тя предвижда увеличение на минималния размер на гаранциите, които държавата може да издава. По този начин страната ни ще може да се включи в два общоевропейски инструмента за преодоляване на последиците от коронакризата.

  Става въпрос за Европейския инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19 и Паневропейския гаранционен фонд.

  „Ще подкрепим законопроекта, подкрепяме мерките, взети от ЕК, насочени и към нашата страна“, обяви в хода на дебата социалистът проф. Румен Гечев. По думите му ПГ на „БСП за България“ подкрепя промяната в Закона за държавния бюджет, но има очаквания към правителството. Проф. Гечев обърна внимание, че българското правителство трябва да разработи конкурентоспособни програми, за да получи помощ.

  „Затова и в Бюджетна комисия ние от БСП поставихме въпроса и предупредихме правителството най-колегиално, че ще очакваме в близко време те да предложат конкретни проекти така, че към момента на реализация на проектите и поемането на гаранция, България, нашето общество и икономика да се възползва от тези предимства“, заяви още социалистът.

  Актуализацията на Закона за държавния бюджет ще влезе в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg