• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Установени са контактните лица на заразения с COVID-19 служител в Община Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Коронавирус1


  22 са установените контактни лица на заразения с коронавирус служител в община Варна. Това съобщиха на извънреден брифинг от РЗИ, в който взе участие и областният управител Стоян Пасев, който е председател на Областния оперативен щаб, съобщи Информационна агенция Черно море.

  “Установени са всички контактни случаи на новите 8 дали положителни тестове за COVID-19 във Варна – те са 61 на брой и поетапно им се връчват предписания за спазване на противоепидемични мерки. Съвместно с полицията в рамките на днешния ден се надяваме, че на всички ще им бъдат връчени предписания, за да могат да спазват противоепидемични мерки. След понеделник ще започне тяхното тестване.”, заяви директорът на РЗИ -Варна д-р Дочка Михайлова.

  Здравните власти не търсят хората, които могат да са заразени в дискотеката, където също има установена положителна проба, уточни тя.

  “Има данни, че двама от тях са били на дискотеки. На тях контактни лица не могат да бъдат установени.”, съобщи още д-р Михайлова. Става ясно, че те са били в различни дискотеки. Така че това, което се наблюдава, е все повече заразени, които не са от огнище и нямат връзка помежду си, което не е добре по отношение на разпространението на инфекцията.”, коментира ситуацията във Варна директорът на РЗИ – Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg