• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  В САЩ отново затварят барове и ресторанти заради COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  карантина

  За разлика от пика на пандемията през пролетта, сега повечето заразени са млади

  Вчера в Съединаните щати беше отчетен рекорден ръст на броя на заразените – над 45 хиляди нови случая за един ден. Това налага новата карантина. Най-населеният щат, Калифорния, обмисля връщането на заповедтта всички да си стоят у дома, съобщава Нова телевизия.

  “През последните месеци стана пределно ясно, че карантината помага. Мерките позволяват на здравната система да понесе натиска”, каза губернаторът на Калифорния – Гавин Нюсъм.

  За разлика от пика на пандемията през пролетта, сега повечето заразени са млади. Властите казват, че това е резултат от неспазването на препоръките за безопасност.

  “Виждаме наистина голямо увеличение на положителни тестове сред младите хора. Те са с по-нисък риск за усложнения, ни представляват голям риск за допълнително разпространение, особено ако нямат симптоми. Могат да изложат на опасност уязвимите групи, с които са в контакт”, каза Рон Десантис, губернатор на Флорида.

  Собствениците на барове и ресторанти в Тексас и Флорида се обявиха против новата карантина. Те твърдят, че ще окончателно ще фалират, ако не започнат работа в нормален режим възможно най-бързо. Но местните власти сочат имено заведенията като основно място на разпространение на заразата.

  “Ако можех да се върна назад и да направя нещо различно, щях да преосмисля отварянето на баровете. Сега виждаме колко бързо вируса се разпространява в тях. Самото им устройтво като заведения е такова”, смята губернаторът на Тексас Грег Абът.

  Общо 11 щата или спряха свалянето на карантината, или заповядаха връщането на вече отменени забрани.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg