• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глоба и условна присъда за 28-годишен, опитал да подкупи полицаи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Свидетелство за съдимост

  Подхвърлил на униформените 30 лева

  Варненският окръжен съд призна за виновен 28-годишният Мирослав Б. , за това, че 15.06.2020 г. на пътен възел „Летище”- Варна дал подкуп – сумата от 30 лева на двама полицейски служители, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  Мирослав Б. е роден във Видин, живущ в с. Любен Каравелово, общ. Аксаково, с основно образование, неженен, не работи, с чисто съдебно минало.

  Около 1.00 часа на 15.06.2020 г. той се уговорил със свой приятел да отидат до казино в централната час на Варна. Към 2.15 ч. полицейски патрул го спрял за проверка. Подсъдимият не представил документите, които били поискани – свидетелството му за правоспособност за управление на МПС, контролния талон към него, документите за заплатен задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и за преминат технически преглед на автомобила, който управлявал. В хода на проверката било установено, че Мирослав Б. бил с отнета шофьорска книжка от 06.03.2020 г. и 100лв. неплатени глоби, а чуждият автомобил който управлявал нямал сключена застраховка „Гражданска отговорност” и не бил минал технически преглед.

  Когато един от полицаите започнал да съставя акта за нарушение, подсъдимият чул че следва сваляне на регистрационните номера. През едно от свалените странични стъкла Мирослав Б. подхвърлил върху таблото на служебния автомобила лист хартия казвайки на полицейските служители: „Ето ви тези 30 лева, за да се почерпите и да ме пуснете”.

  Пред съда 28-годишният мъж призна вината си.

  За извършеното престъпление тричленният съдебен състав наложи на Мирослав Б. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и наказанието глоба в размер на 500 лева.

  Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg