• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненската състезателка Зоя Чавдарова с две държавни титли
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  зоя

  Представителката на ТК “Велто” триумфира на сингъл и смесени двойки в шампионата по тенис за хора в неравностойно положение

  Зоя Чавдарова и Христо Босаков триумфираха с по две титли на Държавното първенство по първенство по тенис за хора в неравностойно положение. За трети пореден път мъжете и жените участваха в обща схема, а не бяха разделени.

  Първенството се проведе от 24.06. до 28.06.2020 на Националния ОББ тенис център. Надпреварата се проведе при стриктно спазване на разпоредбите и правилата за състезателна дейност в условията на COVID – 19 и указанията на Министерството на здравеопазването за физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция. Състезанието се проведе с финансовата подкрепа от Министерството на младежта и спорта. В програмата пък бяха включени мачове на сингъл, двойки и на смесени двойки.

  Във финалната среща на сингъл Зоя Чавдарова победи Калин Асенов с 6-3, 6-4. В турнира по двойки Христо Босаков и Юлиян Михов се наложиха във финала с 9-3 над Владимир Гюров и Димитър Димитров. В турнира на смесени двойки Зоя Чавдарова и Христо Босаков победиха във финала с 9-2 Мария Петрова и К. Асенов.

  Наградите на победителите връчи Катерина Генова-Чергова, член на УС на БФТ.

  „Изключително благодарим на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта за страхотните условия за провеждане на първенството”, заяви Борис Томов- дългогодишен състезател и координатор по програмата по тенис за хора с увреждания.

  За поредна година беше одобрена програмата за развитие на спорта за тенис в колички на БФТ. Благодарение на финансирането от ММС се провеждат тренировки в София, Благоевград и Пловдив. За 2019 година състезателката Зоя Чавдарова получи и средства да участие в предквалификационен цикъл за Паралимпийските игри които ще се проведат през 2021 година в Токио, припомня bgtennis.bg.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg