• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С концерт и изложба изпрати зрелостниците си НУИ “Добри Христов”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка Росен Донев
  Снимка Росен Донев

  Празничната проява бе и символично откриване на новата Лятна сцена на училището

  С концерт и изложба изпрати зрелостниците си Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна. Празничната проява на 27 юни бе и символично откриване на новата Лятна сцена на училището.

  На добър път пожела на абитуриентите директорът на НУИ „Добри Христов“ Румяна Петрова, която беше и диригент на Младежкия оркестър. От името на зрелостниците приветствие поднесе Свилена Иванова – едно от изявените лица на випуска, цигулар, концертмайстор на училищния оркестър.

  Редуваха се музикални изпълнения на талантите – както току-що завършили, така и продължаващи обучението си в елитното варненско училище. Сред тях изпъкнаха образците на класическата музика – Сарабанда от сюитата „Класично и романтично“ на Панчо Владигеров и Марш на тореадора от операта „Кармен“ на Жорж Бизе.

  Звучаха и фолклорни ритми в изпълнение на изумителния гайдар Александър Тодоров, и народни песни, поднесени от вокална дамска група от абитуриентки. С много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на Александрина Петрова, Александър Димитров и Иван Манахов от класа по поп и джаз пеене. Всички участници в концерта бяха ентусиазирани от възможността да покажат равнището на своята подготовка и да зарадват публиката, която им липсваше в последните месеци.

  Постиженията на класовете по изящни изкуства и графичен дизайн бяха събрани от зам.-директора Йорданка Манева в пъстра изложба, която представи преподавателят по живопис Красен Бербенков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg