• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Община Варна подпомага финансово спортни клубове
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кристиан

  Отпускането на средства ще е съобразно възможностите на общинския бюджет в настоящата кризисна ситуация

  Общината ще окаже финансова подкрепа на спортни клубове във Варна. Съветниците от ПК „Младежки дейности и спорт“ дадоха съгласието си за отпускане на средствата с уточнението, че подпомагането ще бъде съобразно възможностите на общинския бюджет в настоящата кризисна ситуация.

  Един от клубовете е „Викинг Инс“ със спечелени множество отличия на национално, европейско и световно ниво. Той се нуждае от финансова подкрепа в размер на 15 000 лв. за участие в предстоящото световно първенство по ММА в Бахрейн.

  Помощ от Общината потърси и АРТ Рейсинг – един от най-успешните автомобилни клубове във Варна. „Заради спецификата на спорта и сериозния финансов ресурс, който е необходим за обезпечаване на дейността на отбора, бихме желали да ни подпомогнете с 25 000 лв. за предстоящия сезон“, посочват от клуба.

  Финансова подкрепа са поискали и от „Спортен клуб по бойни спортове ММА – Варна“, носител на редица награди от републикански, балкански, европейски и световни първенства. Оборудването, което спортистите ползват, е купувано при създаването на клуба и не отговаря на изискванията, породени от пандемията от COVID-19. Затова се предвижда цялостно пребоядисване на залата с антибактериална боя, частично подменяне на настилката и поставяне на антибактериални изтривалк, което ще струва общо около 14 300 лв.

  Членовете на комисията дадоха положително становище и препратиха исканията към ПК „Финанси и бюджет“. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg