• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  От утре пускат движението по ремонтираните пет виадукта на АМ “Тракия”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Автомагистрала Черно море

  С това завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци

  На 1 юли сутринта се пуска движението по ремонтираните пет виадукта на АМ “Тракия”, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

  С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновените мостови съоръжения.

  Горната част на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели.

  Ремонтът на долната им част – колоните на съоръженията, продължава без това да затруднява пътуването по автомагистралата.

  В обновяването на съоръженията са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.

  Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите – при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg