• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изложба живопис на Хинко Хинков откриват тази вечер в галерия “Графит”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Хинко Хинков

  Картините на плевенския художник може да бъдат разгледани до 24 юли

  Графит

  Изложба живопис на плевенския художник Хинко Хинков откриват тази вечер във варненската галерия “Графит”. Събитието ще започне в 18:30 часа. В залите на галерията са подредени 25 картини на художника, които може да бъдат разгледани от до 24 юли.

  Графит1

  Роденият на 24. Май 1952г. в гр. Плевен Хинко Хинков е самоук художник, който и до днес няма академично образование в сферата на изкуството.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  От 1978г. участва редовно в общи регионални и национални изложби и е член на Съюза на българските художници. Има реализирани над 20 самостоятелни изложби и участия в множество пленери.

  Графит2

  Негови творби са притежание на Националната Художествена Галерия, Софийска Градска Художествена Галерия, Градска Художествена Галерия – Плевен, Художествени Галерии в Габрово, Ловеч, Търговище, Сливен, както и в частни колекции в страната и чужбина. Живее и работи в Плевен.

  Хинков картина

  Хинко Хинков твори в сферата на живописта. Стилът му е специфичен и може да бъде определен като наивен реализъм. Характерно за него е че рисува от натура и всичките му картини представят реално съществуващи места.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg