• Варна
    16°
    разкъсана облачност
    Влажност: 87%
    Представят онлайн проекта за ” Алепу Вилидж” (снимки и видео)
    Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

    Алепу

    От 1 юли 2020 г. инвестиционен проект „Алепу Вилидж“ заживява своя онлайн живот на www.alepuvillage.com.

    Уеб-представянето на проекта идва в отговор на поетия от нас ангажимент да представим публично проекта, както и поради невъзможността за широко медийно събитие в контекста на настоящата епидемиологичната обстановка, съобщават от “Алепу Вилидж”.

    Курортен комплекс „Алепу Вилидж” e туристическо селище, състоящо се от апартаментни сгради с жилища за сезонно ползване, заведение за обществено хранене, кафене, открит плувен басейн и зони за рекреация. Сградите са разделени на отделни секции, свързани помежду си на ниво сутерен.

    ав2

    Апартаментната зона е проектирана с обособени жилищни секции с общо 87 броя апартамента, ситуирани на североизток. Първите три секции, прилежащи на улицата, представляват триетажни обеми с достъп от юг на галериен принцип с отворени към околната среда коридор и стълбище. Останалите секции представляват едноетажни или двуетажни обеми, част от които вкопани, който слизат по терена, следвайки главната алея.

    ав

    При стъпаловидното слизане на секциите са използвани покривите за разполагане на главната алея, следвана от зелен буфер и самостоятелен двор на прилежащите апартаменти. Достъпът до тези апартаменти се осъществява директно от алеята и посредством коридори от юг. Тези коридори директно излизат на нивото на алеята.

    ав3

    Жилищата, разположени на втория етаж от дадена секция, са достъпни чрез коридорите от юг, като подходът до тях се осъществява чрез открити стълбища, разположени непосредствено до главната алея. През коридора са достъпни и сервизни помещения към апартаментите.

    ав4

    В подземната си част, сградите изпълняват ролята на укрепителна конструкция, която е оразмерена на свлачищен натиск. Тя е изпълнена като Етап 1.

    Околосградното пространство е решено с пешеходни алеи, плочници и озеленени пространства, проектирани в синхрон с цялостната концепция за сградата. Предвиждат се зони за разполагане на декоративни градински и паркови елементи.

    Придвижването в комплекса е изцяло пешеходно или с електрически колички, като за тази цел е проектирана главна алея. Така посетителите на комплекса могат да стигнат без стъпала до най-ниското ниво на терена.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    info @ varnautre.bg

    За Varnautre.bg