• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  62 студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ започнаха практическо обучение във фирми през последния месец
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ВСУ

  62 студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ започнаха практическото си обучение в 19 обучаващи организации – адвокатски дружества, съдебни институции, строителни фирми и детски градини по проекта „Студентски практики-Фаза 2“. Студентите се обучават практически в рамките на 240 часа, индивидуално или в групи, с помощта и под контрола на ментор от организацията-работодател и при наставничеството на преподавател от университета. След успешното завършване на практическото обучение, студентите ще получат удостоверение от работодателя и стипендия в размер на 600 лева.

  Към проекта има голям интерес от страна на студентите от ВСУ „Черноризец Храбър“. За по-малко от месец след старта на приемането на документи, 357 са се регистрирали в информационната система, над 50 от тях са в етап „Подготовка“, а 62-ма вече започнаха практиката си. Още 23-ма студенти ще започнат практическото си обучение от 6 юли. Най-активни са бъдещите специалисти от „Право“, „Бизнес администрация и мениджмънт“, „Администрация и управление“, „Данъчен и митнически контрол“, „Кръгова икономика“, „Финансов одит“, „Психология“, „Съдебни и криминалистически експертизи“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Водоснабдяване и канализация“, „Моден дизайн“ и др.

  „Проект „Студентски практики“ дава възможност за поредна година студентите на Варненския свободен университет да допълнят добрата си теоретична подготовка с практически умения и знания, които са изключително важни за бъдещата им реализация. За партньорите от бизнеса това е възможност да подберат кадри според своите изисквания и да осигурят не само условия за практика, но и бъдеща заетост на студентите“, каза Вивиана Панайотова – водещ функционален експерт по проекта.

  Варненският свободен университет стартира приема на документи по проекта още в началото на юни 2020 г. Записването за участие в „Студентски практики – Фаза 2“ продължава. Студентите могат да се регистрират на адрес https://praktiki.mon.bg или да се обърнат към функционалните експерти по катедри, академичните наставници и Кариерния център на ВСУ „Черноризец Храбър“.  За включване в проекта може да кандидатства всеки студент – бакалавър или магистър, еднократно в рамките на своето обучение за придобиване на образователно-квалификационна степен по съответната специалност. Студентите, които се обучават по специалности, за които се предвижда обучение само за придобиване на степен „магистър“,се допуска да бъдат включени в до две практически обучения. Практическото обучение трябва да е в съответствие с изучаваната специалност или професионално направление.

  ВСУ „Черноризец Храбър“ има дългогодишни традиции и опит в осигуряването на студентски практики с участието си в различни проекти от 2005 г. до сега.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg