• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  COVID-19 взе нова жертва, почина 42-годишен лекар от Спешна помощ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  свещ

  Днес към небесния спешен медицински екип се присъедини и д-р Юлиян Стамов на 42 г. Той беше дългогодишен спешен медик, който даваше всичко за хората на носилката. Отдаде им и най- скъпото – живота си, като се зарази при най-рискованата за заразяване процедура- КПР на заразен от COVID-19.“ Това написаха в профила си във Фейсбук от Националната асоциация на СМП.

  „Масово ни пренебрегват независимо,че сме 10% от заразените и боледуваме тежко. За него няма да прочетете статия или интервю, няма да има и репортаж , защото угасна за една седмица, след като пренебрегна собствената си безопасност заради живота на пациента си“, споделят още спешните медици.

  Втори медик от столичната бърза помощ в София изгуби битката с COVID-19. Д-р Юлиян Стамов почина тази сутрин в „Пирогов“, след 10 дневно лечение и след като е бил интубиран. Това каза за БГНЕС говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

  Тя обясни, че лекарят може да се е заразил от пациент, но не е невъзможно това да се е случило и от бутон на „умен светофар“. Сунгарска поясни, че д-р Стамов е бил с тежка симптоматика.

  „Той беше с температура, задух, втрисане. Наш екип го откара в “Пирогов”. По-късно там той беше интубиран, но днес, около 10 дни след приемането му, угасна“, каза Сунгарска и добави, че той е бил добър човек и дългогодишен техен колега.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg