• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ангелкова: Имаме абсолютно всички условия да посрещаме туристи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Министерство на туризма
  Снимка: Министерство на туризма

  Българското Черноморие е слабо засегнато от коронавирус, водата е чиста, отбеляза министърът на туризма

  Изключително труден и тежък сезон ни очаква, но по-важно е да имаме сезон, заяви в “Панорама” по БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

  За нас е много важно – браншът, местната власт, правителството да осигурим такива условия, така че да имаме сезон, допълни Ангелкова.

  Макар и бавно с малки стъпки сектор “Туризъм” се възобновява.

  “Възобновява се туризмът по Черноморието, който е ключов за нашия туризъм, над 70% от туризма се формира от летния туристически продукт. Много са важни мерки, които сме взели и които продължаваме да вземаме. На първо място е важна отговорността, дисциплината на всички нас да спазваме тези мерки, за да може епидемичната обстановка в страната да бъде такава, че максимално много държави да отворят пътуванията си към нас и ние към тях”, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

  Тя уточни, че не са спрели всички чартъри. Миналата седмица посрещнахме първите чартъри от Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, идват и румънци с автомобилен транспорт.

  “Българското Черноморие е слабо засегнато от коронавирус, водата е чиста. Така че имаме абсолютно всички условия да посрещаме туристи, изтъкна Ангелкова.

  “Всеки ден обсъждам с моите колеги, с международните туроператори кога планират да пътуват, как да пътуват, докога ще бъде чартърната програма, подчерта още Ангелкова.

  Ключовото по отношение на планирането на чартърната програма е, че Германия, Полша, Чехия, Нидерландия, Белгия – всички удължават чартърната си програма до края на октомври. Това е както благодарение на мерките, които предлага правителството, а именно 35 евро субсидия за седалка, така и условията в нашите места за настаняване, които гарантират безопасността на туристите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg