• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Двама наши моряци заразили цял кораб, не вярвали в коронавируса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Учение кораби Черно море (4)

  Двама наши сънародници-моряци са поставили в риск живота на всичките си колеги, като ги заразили с коронавирус. Причина за безхаберието било, че българите смятали, че COVID-19 е всъщност някаква световна конспирацията.

  За историята разказал наш бизнесмен, собственик на шипинг агенция.

  „Значи, няма вирус К-19. Има страхливци и паникьори. Надъхани с подобни простотии двама млади безстрашни, непаникьосани юнака преди три седмици напускат кораба за 2 часа за да се поразсеят из индийски град и три седмици по късно в Южна Африка се отзоваваме с 6 заразени, двамата заразоносители в тежко състояние“, съобщи Тодор Георгиев.

  Целият екипаж 15 дни е под карантина на кораба с полицаи пред кабините.

  „Застрахователят представя по 300 хил. долара на човек ефективни парична гаранция, а ние се озоваваме пред невъзможност да отплаваме след карантината, защото смени на екипаж са забранени в Южна Африка. Както и всякакви международни полети и контакти. Впрочем, в Азия смени на екипажи са забранени, защото те приемат К-19 съвсем сериозно. Вратички са единствено в Хонг Конг и с тежки процедури: Сингапур и Реюнион“, разказва за проблемът бизнесменът.

  „В Африка и трите Америки също смени са невъзможни. По тази причина над 200 хил. моряци са над 12 месеца на борда без смени, което пък е опасно и за екипажи, и за корабите. А в случая загубите на корабособственика надхвърлят 2 млн. долара. Щото, вирус няма според някои. А логиката е проста: щом 206 държави са признали и предприели мерки срещу К19, има, няма – държим се все едно има. 2 метра дистанция между непознати и 20 м носене на маска дневно, няма да ви убие!“, възмущава се той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg