• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студенти създадоха нов сайт и визия на Зоо-центъра в Добрич
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  .зоо добрич

  Добричкият „Център за Защита на Природата и Животните“ вече има свой собствен уебсайт, както и профили в социалните мрежи Facebook и Instagram.

  Новият уебсайт на Центъра представя неговата обновена визия, включваща ново лого, и визуален език. Самият сайт е създаден с поглед към модерните тенденции в уеб-дизайна и цели да придаде усещането за природа, зеленина и свобода, които са характерни за Зоо-центъра.

  Основната цел на това дигитално представяне е да направи Центъра по-достъпен за любителите на природата, за да могат лесно да получат информация и да се запознаят с дейността му. Това е и опит той да се популяризира сред младите хора в цяла България, които прекарват голяма част от времето си в социалните мрежи.

  Всичко това е част от проект, реализиран от млади студенти (9300), всички родом от Добрич, но бивши или настоящи студенти в чужбина. Проектът има за цел да популяризира Зоо-центъра на регионално и национално ниво, да установи дигиталните му канали за комуникация (Уебсайт, Facebook, Instagram) и да покаже на хората какво уникално кътче е това място. За целта на проекта, младежите създадоха уебсайт, мини-документален филм (очаквайте скоро), ново лого и визия, снимки на всички животни на Центъра, както и рекламната кампания, която тече онлайн в момента.

  Замесени в проекта: Петър Тухчиев – видеограф; Деница Рангелова – дизайнер; Мартин Кирилов – проектов мениджър; Жени Кирилова – социални мрежи; Мариян Николов – проектов асистент; Християн Христов – директор на Зоо-центъра.

  Напомняме, че управата на Зоо-центъра е сменена от две години, като оттогава е създадена ясна визия за бъдещето на центъра, участва се активно в международни проекти, материалната база и животните се увеличават и подобряват, а капацитетът се разраства. Всичко е част от амбицията на младия директор – Християн Христов за присъединяването на Зоо-центъра към световното семейство на зоопарковете и аквариумите. Дигитализирането ни е още една стъпка в тази посока и пример за успешната колаборация и визионерство на група млади хора.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg