• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дете на тротинетка и четирима велосипедисти пострадаха при пътни инциденти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Линейка, полиция

  Произшествията са станали във Варна и региона през почивните дни

  Поредният случай на блъснато от автомобил дете на тротинетка бе регистриран във Варна през почивните дни, съобщават от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал на 04 юли, около 16:20 часа, в м-ст “Евксиноград”. 37-годишният водач на лек автомобил “Пежо”, допуска ПТП с дете, управляващо тротинетка. Вследствие на инцидента момиченцето е получило контузия на главата, прегледано е и освободено, без опасност за живота.

  През почивните дни са пострадали и четирима велосипедисти във Варна и региона. На 05 юли, около 11:10 часа, на кръстовището на ул. “Георги Петлешев” и бул. “Васил Левски” 71-годишният водач на лек автомобил “Опел”, по време на движение, не спазва разпоредбите на пътен знак “Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство”, не пропуска и блъска велосипедист. Вследствие на инцидента мъжът (49 г.) получава контузия на коляно, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

  Около 18:50 часа предишния ден, на Крайбрежната алея във Варна неустановен към момента водач на мотоциклет предприема маневра за изпреварване и се блъска във велосипедист, който залита и пада върху лек автомобил “Митсубиши”, спрял в колона от автомобили. Вследствие на инцидента мъжът (63 г.) получава контузия на ръка, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

  Другите два инцидента с велосипедисти са регистрирани на 3 юли. Около 19:25 часа, на кръстовището на ул. “Боян Бъчваров” и ул. “Петър Николов”, е възникнало ПТП. 47-годишният водач на лек автомобил “Шевролет”, при завой на ляво, не пропуска и блъска велосипед. Вследствие на инцидента водачът на ППС (55 г.) е получил контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

  Около 18:30 часа същия ден, между с. Припек и с. Слънчево, е възникнало ПТП. Неустановен към момента водач на автомобил, по време на движение, блъска велосипед. Вследствие на инцидента водачът на ППС (51 г.) получава контузия на гръден кош, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg