• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Продължава приемът на кандидатстудентски документи за 14 специалности в МУ-Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  slajd ksk-news
  Снимка:МУ-Варна

  От днес, 07 юли 2020г. продължава онлайн приемът на документи за специалностите „Здравен мениджмънт” и „Управление на здравните грижи” (ОКС „бакалавър”), „Логопедия”, „Кинезитерапия”, „Медицинска сестра” и „Акушерка” (във Варна и филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново), както и за специалностите от Медицинския колеж – „Медицински лаборант”, „Помощник-фармацевт”, „Инспектор по обществено здраве”, „Медицински оптик”, „Зъботехник”, „Рехабилитатор”, „Рентгенов лаборант” и „Медицински козметик”.

  Крайният срок за подаване на документи е 13 юли 2020г. (с изключение на специалността „Зъботехник”, за която крайният срок е 08 юли 2020г.).

  За първи път в Медицински университет – Варна ще се приемат студенти по специалността „Кинезитерапия” с образователно-квалификационна степен „бакалавър”, като през учебната 2020/2021 година ще бъдат приети 20 студенти, за които се предоставя държавна издръжка за обучение (т.нар. държавна поръчка).

  Тестът по биология за специалностите от Медицинския колеж, както и за „Медицинска сестра”, „Акушерка” и „Кинезитерапия” ще бъде на 16 юли, а изпитът по моделиране за специалност „Зъботехник” е на 10 юли. За специалността „Управление на здравните грижи” (ОКС „бакалавър”) изпитите са съответно: писмен – 20 юли, устен – 24 юли. На тези изпитни дати се явяват и кандидат-студентите за обучение срещу заплащане. Допълнителна възможност за добавяне на такова желание и извънредни дати за изпити няма да бъдат обявявани. Специалностите „Логопедия”, „Здравен мениджмънт” (ОКС „бакалавър”) и „Медицински оптик” са без приемен изпит.

  Онлайн подаването на документи  е удобна и безплатна опция (не се дължат допълнителни такси, освен тези за изпитите), от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. Инструкции за онлайн приемът на документи вижте тук. Кандидатите могат да заплатят необходимите такси чрез системата за електронни плащания ePay или чрез Easy pay.

  Необходимите документи за кандидатстване можете да видите тук.

  Kандидат-студенти, които са се явявали на редовните изпити по биология и химия, също ще могат да кандидатстват за посочените по-горе специалности. Те ще могат да подават документи за участие в предстоящите изпити по биология (на 16 юли) и моделиране (на 10 юли) в периода от 7 до 13 юли 2020г., като заплащат такса за явяване на следващ изпит в размер на 50 лв. Ще могат също да заявят желание за участие в класиране по документи за специалностите „Здравен мениджмънт” (ОКС „бакалавър”), „Логопедия” и „Медицински оптик”, за които се заплаща такса за кандидатстване в размер на 50 лв за всяка избрана специалност.

  Профилът на тези кандидати е автоматично заключен и те няма да могат да добавят нови специалности и изпити в системата за онлайн прием. За да участват в подаването на документи от 7 до 13 юли 2020 г. е необходимо да заплатят дължимите кандидатстудентски такси, след което да изпратят платежния документ на и-мейл ksk@mu-varna.bg (като снимка или сканиран образ). И-мейлът трябва да бъде изпратен от електронната поща, която кандидатите са оставили за контакт (в личния им профил за кандидатстване). В и-мейла трябва да се опише кои специалности и в какъв ред да бъдат добавени (желанията се номерират по следния начин: с номер 1 – първо, най-силно желание, 2 – второ желание и т.н., отделно за всяка група специалности).

  Необходимо е кандидатът да уточни дали това са желания за „държавна поръчка” и/или за „платено обучение”. След нанасяне на допълненията за новите специалности от Комисията по прием на документи на МУ-Варна, кандидатите ще получат потвърдителен и-мейл, а профилът им ще бъде актуализиран.

  Важно: Медицински университет – Варна не работи с представители и бюра за прием на кандидатстудентски документи – както във Варна, така и в останалите градове в страната.

  Кандидат-студентите, които ще се явяват на изпити: необходимо е да разпечатат документът за явяване на изпитите от личния си профил, който трябва да носят в дните на изпитите, заедно с валиден документ за самоличност, сини химикали и два прозрачни найлонови плика (малък и голям) за лични вещи.

  Кандидат-студентите, които няма да се явяват на изпити: необходимо е да разпечатат състезателния си картон от личния си профил (от полето „Печат на картона”). Картонът се подписва, сканира или снима и се изпраща на e-mail: ksk@mu-varna.bg, в посочените срокове за кандидатстване. В противен случай не участват в класирането поради неизпълнение на условията за кандидатстване.

  Таксите за обучение на новоприетите студенти за учебната 2020/2021 година може да видите тук, а броят на приеманите студенти тук.

  МУ-Варна пожелава успех на всички кандидат-студенти!      

  Още актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, може да намерите тук.

  За контакти и получаване на информация относно Кандидатстудентската кампания – вижте тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg