• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Задържаха под стража обвиняем за закана с убийство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  арест, затвор, решетки

  55-годишният Илия М. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския районен съд по искане на Районната прокуратура. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство, отправена към жена, както и за системно следене на потърпевшата и нейния съпруг – престъпления по член 144, ал. 3 и по член 144а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

  На 3 юли тази година Илия влязъл в дома на потърпевшата жена около обяд, като прескочил оградата. Намерил входната врата на къщата незаключена и влязъл. При вида на 55-годишния мъж жената започнала да вика за помощ. Поискала намесата на случайно минаваща жена, която отказала с мотива да се обърне към полицията.

  Тогава Илия взел нож от кухнята и започнал да нанася удари с него по тялото на жената. При освидетелстването й съдебните медици преброили над 40 прободно-порезни рани. В един момент 55-годишният обвиняем решил да изпълни заканата си да убие жената, като я запали. Със запалка подпалил мокета в жилището.

  Всички действия на обвиняемия се разиграли пред очите на децата на жертвата, които са на пет и на две години. От писъците им и виковете на жертвата Илия се уплашил и избягал.

  Точно преди един месец – на 3 юни тази година, 55-годишният Илия изнасили жената. Известно време той преследвал съпруга й и така установил адреса, на който семейството се преместило да живее, след като преди това живеели под наем в негов имот.

  След подаден сигнал за сексуалното насилие тогава Районната прокуратура във Варна го задържа първоначално за 72 часа. По уважено искане на прокуратурата състав на Варненския районен съд му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Насилникът обжалва мярката си и състав на Варненския окръжен съд я отмени.

  И днешното определение на Варненския районен съд, който задържа под стража Илия М. за закана с убийство и следене, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg