• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  19 са пациентите с коронавирус във Варна, които се лекуват в болница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  тест, коронавирус, ковид, covid

  93-ма се възстановяват в домашни условия

  112 са активните случаи на коронавирус във Варна. От тях 19 са настанени в болница, останалите са поставени на домашно лечение. Това обяви директорът на РЗИ-Варна, д-р Дочка Михайлова, на съвместен брифинг с областния управител на Варна – Стоян Пасев и началника на охранителна полиция – комисар Илиян Илиев. До момента регистрираните случаи на заразени с коронавирус в морската столица са 163-ма, информира Радио Варна.

  Вчера е установено ново огнище, във футболен клуб “Черно море”, каза още Михайлова.

  Трябва да се учим да живеем с този вирус, другата алтернатива – всички да се затворим вкъщи, не е за предпочитане, каза Стоян Пасев.

  Областният управител благодари на всички кметове от региона за спазването на ограниченията да не се организират мащабни събития с участието на много хора.Той каза още, че засега, въпреки увеличението на случаите на заразени с коронавирус, само 19 са в болница и има достатъчен капацитет на здравните заведения.

  Пасев каза още, че нощните заведения няма да бъдат затваряни, но призова и посетителите, и собствениците им да бъдат разумни и да спазват правилата,за да не се допуска разпространение на заразата.

  Той обърна внимание на факта, че сме в разгара на туристическия сезон, а с увеличението на пристигащите чартъри на летище Варна, се увеличава и работата на медицинските екипи на РЗИ, които обработват протоколите и дават предписания на пътниците. По думите на Пасев вече е осезаема нуждата от подкрепа за здравнта инспекция от повече екипи, като допълни, че са проведени разговори с община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg