• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започна строежа на Център за грижа на лица с различни форми на деменция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
   Център за грижа на лица с различни форми на деменция
  Снимка: Община Варна

  Строително-монтажни дейности за строежа на „Център за грижа за лица с различни форми на деменция“ започнаха днес в ж.к. „Владислав Варненчик“. Дейностите се реализират по ОП „Региони в растеж“. Това е вторият обект по проекта, като вече започна и ремонт на сграда на ул. „Петко Стайнов“ 7.

  Центърът за грижа за лица с различни форми на деменция ще бъде със застроена площ от 550 квадратни метра, в които ще бъдат разположени осем двойни стаи, трапезария, сензорна стая, стая за рехабилитация, помощни помещения и стая за персонала. Капацитетът на услугата е 15 потребители.

  Символична първа копка на обекта бе направена днес в присъствието на заместник-кметовете Коста Базитов и Тодор Иванов, директора на дирекция „Социално подпомагане“ Адриана Григорова, ръководителя на проекта Емилия Дякова, директора на дирекция „Социални дейности“ Таня Василева и представители на фирмата-изпълнител.

  Снимка:Община Варна

  Проектът цели превенция на институционализацията на хора с деменция и общата му стойност е 1 365 210,56 лв., от които 1 107 416,16 лв. – безвъзмездна финансова помощ, а 257 794,40 лв. са собствен принос на Община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg