• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  70-ия юбилей на Ангел Ангелов отбелязва с изложба Градската художествена галерия „Борис Георгиев“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  изложба АНгел АНгелов

  Експозицията, събрала творби от няколко десетилетия, може да се разгледа от 10 юли до 2 август

  Изложба на Ангел Ангелов подрежда Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. Селекцията на творби от няколко десетилетия е по повод 70-годишнината на художника, който е едно от лицата на варненския авангард от 80-те и 90-те години на ХХ век. Откриването на експозицията е на 10 юли от 18:00.

  Ангел Ангелов 3

  Изложбата, събрала знакови произведения от творческия път на Ангел Ангелов, се реализира със съдействието на Община Варна и може да се разгледа до 2 август. Да отбелязва с експозиция годишнините на художници от морския град се превръща в традиция за Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

  Ангел Ангелов

  Ангел Ангелов е един от авторите, които работят в областта на експерименталните художествени практики още от 80-те години на миналия век, той осмисля творческата си и гражданска позиция като член на клуб „Вар(т)на“ през 90-те. В компанията на водещите лица на българския авангард Веселин Димов, Владимир Иванов, Цветан Кръстев, Ангел Ангелов развива своята посока на търсене, която често го отвежда в областта на инсталацията.

  Ангел Ангелов 2

  Знаковост, откривана в предметите от всекидневието, символика и една недоизказаност, която ангажира зрителя с възможните досътворявания на видяното – това е почеркът на Ангел Ангелов, който откриваме и в експозицията в Градската галерия на Варна.

  Ангел Авнгелов1

  За него винаги е било важно и как стои отделното произведение в целостта на изложбата и галерията: „Мен ме интересува как промяната в представянето на произведенията и тяхното аранжиране променя пространството, и как средата дава всеки път различно значение” – споделя художникът.

  Ангел Ангелов 4

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg