• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учител от Франция се обърна с молба за помощ към варненец за издаване на учебник
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  книга, учебник

  Будители по дух се намират навсякъде по света

  Световноизвестният варненски продуктов и интериорен дизайнер Свилен Гамолов предостави свой проект за безвъзмездно ползване на френски ученици. Преди няколко дни Свилен Гамолов получава писмо от френски учител по математика, научи Varnautre.bg, в което той споделя, че обучава предимно ученици, които следват дизайн и приложни изкуства допълнително и избираемо. Оказва се, че тъй като много малко гимназии във Франция имат тази опция за „дизайн“, издателите са решили да не издават никакъв учебник за тези ученици, тъй като не би бил достатъчно доходоносен…

  Франзузинът разказва, че през последните години е преподавал на тези ученици и е опитвал да илюстрира всяко ново математическо понятие с няколко произведения на дизайна – например Коничният стол от Вернер Пантон илюстрира главата: “Конуси”. Така към днешна дата той е натрупал архив от уроци, упражнения и примери за дизайнерски произведения, които е събирал и желае да публикува, така че учениците, следващи тази специалност да имат подходящ учебник по математика.

  Причината поради която се свързал с варненеца е, че сред 9-те основни илюстрационни снимки, които използва за въведение на всяка отделна глава, би желал да използва снимка на проект за стол „MOHA“ за глава: „Перспектива и разрез“ а това не може да направи това без разрешение на автора.

  Варненецът е впечатлен от услията на френския учител, той го определя като личност от онази “порода хора, която тук наричаме възрожденци” , готов да даде последните си пари, за да издаде учебници за децата и младежите, които обучава.

  Tова ме зарадва повече от най-голямата награда за дизайн! Щастието да споделяш знание и да даряваш такова е най-страхотното и щастливо усещане!, казва Свилен Гамолов.

  Математика, дизайн, музика, живопис, танц, спорт, бойни изкуства, … всичко е част от едно безкрайно познание, допълва дизайнерът.

  Публикуваме писмото на френския учител без редакторска намеса .

  Уважаеми господине,

  Аз съм гимназиален учител по математика във Франция и обучавам предимно ученици, които следват дизайн и приложни изкуства допълнително и избираемо. За съжаление, тъй като много малко гимназии във Франция имат тази опция за „дизайн“, издателите са решили да не издават никакъв учебник за тези ученици, тъй като не би бил достатъчно доходоносен.

  През последните години преподавах на тези ученици и се опитвах да илюстрирам всяко ново математическо понятие с няколко произведения на дизайна – например Коничният стол от Вернер Пантон илюстрира главата: “Конуси”.

  Днес имам архив от уроци, упражнения и примери за дизайнерски произведения, които събрах и които искам да публикувам, така че учениците, следващи тази специалност, да имат подходящ учебник по математика.

  Причината, поради която се свързвам с Вас, е, че сред 9-те основни илюстрационни снимки, които използвам за въведение на всяка отделна глава, бих искал да използвам снимка на вашия стол „MOHA“ за глава: „Перспектива и разрез“ и това, разбира се, не мога да направя това без Вашето разрешение.

  Моля, приемете моите извинения за безпокойството.

  Благодаря Ви предварително за отговора,
  Искрено Ваш,
  Сайръс Залян.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg