• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация за 17-годишен ученик, разпространявал марихуана
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  Мерките включват „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок 6 месеца

  Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 17-годишния М. Ж., с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение, съобщават от пресцентъра на съда.

  На 25.02.2020г. във Варна, непълнолетният, който е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, държал 5,49 грама марихуана на обща стойност 32,94 лв. На същата дата ученикът разпространил наркотичното вещество на двама 19 годишни гръцки граждани.

  Пред съда М.Ж. заяви, че се отказва от разглеждането на делото по общия ред и е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно.

  Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

  За извършеното престъпление, 17-годишното момче прие да изтърпи наказание „пробация“ за срок 6 месеца. Пробационните мерки включват „задължителна регистрация по настоящ адрес” с първоначална периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в програми за обществено въздействие.

  В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 275,22 лв., които да бъдат внесени в полза на Държавата, по сметка на ОД МВР – Варна.
  Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg