• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Премиерът Борисов: Не ми се иска от глупост държавата да се разруши
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Борисов

  Не ми се иска от глупост да се разруши постигнатото и дълги години да има много проблеми. България го е правила това много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който дава пресконференция в момента.

  Борисов разказа как е видял ситуацията, която се разви преди дни на плаж „Росенец“.

  „Видимо публични лица, Христо Иванов, дебаркира с провокативна цел, носи знаме. Видно, отива там с цел. Не го виня, вяска партия ползва ситуацията по начин, който намери за добре. Отива там със своята цел. Как бива посрещнат? Събитието е на 200 метра от имота, където се предполага, че е випа, който те пазят. Нищо не налага такива действия на тези охранители“, каза Борисов.

  И продължи:“ Аз виждам артисти. Единият го бута, бута към водата и го оставя. Да стъпи във водата и го пусна обратно. Върха на възмущението ми – взима и хвърля знамето. Като през цялото време вижда, че ги снимат. Това няма да остане скрито. И тези охранители правят всичко възможно това да е автентично. Свършва сценката, прибират се и отиват да подкрепят Мая Манолова, Корнелия Нинова, Румен Петков. Какво прави Христо Иванов да протестира, като казва, че ще държи Борисов отговорен. За кое? 4 години Радев ръководи пряко, непосредствено, контролира НСО. Не могат да излъжат, защото когато са ми пращали имена за началници, никога не съм се намесвал. Закон нямаше за НСО, ние направихме. В тази комисия са ДАНС, главния секретар на МВР, началник на НСО.“

  „Сценарият продължава. Защо това не се направи когато ДПС не правеше кворум или с БСП искаше вот на недоверие за сваляне на правителството. Защо тогава не се постави тази тема за охраната? Искат да изкарат , че ДПС и ГЕРБ работят заедно. Аз публично съм благодарил, когато работим заедно в парламента“, коментира Борисов.

  Някой иска да ми вмени, че темата за охраната на Доган и Пееевски е моя тема, тя не е. Радев да поеме отговорността, каза Борисов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg