• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ГЕРБ с декларация срещу погрома, извършен от провокатори
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  герб позиция

  Тази вечер след приключването на митинга на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в подкрепа на премиера Борисов и политиките на правителството, ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите, с които трябваше да се приберат участниците“. Това се казва в декларация на ПП ГЕРБ.

  „Върху автобусите беше извършен истински погром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма пострадали членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, но това се дължи единствено на щастлива случайност“, се казва в позицията на партията.

  От ПП ГЕРБ остро осъждат подобни действия.

  „След тази вечер става ясно, че този, който нарича легитимно избраното правителство „мутри“, си служи с мутренски способи за дестабилизация на страната при това в исторически момент за държавата – приемането на България в чакалнята на еврозоната. Настояваме незабавно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които размахваха юмруци и средни пръсти, да поемат политическата отговорност за тези вандалски действия“, призоваха от ГЕРБ.

  Президентът Румен Радев е длъжен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата, категорични са от партията.

  „Ако не го направи, то ще считаме, че той е основния подбудител за тези умишлени действия. Той беше този, който излезе и вдигна юмрук срещу народа. Призоваваме органите на реда да защитят мирно протестиращите“, съобщават още от ГЕРБ.

  Припомняме, че всамия край на двойния протест в центъра на София се стигна до провокация от страна на привърженици на Радев. Малка агитка разкъса полицейския кордон и подгони оттеглящите се поддръжници на ГЕРБ.

  Действията не са изненадващи, тъй като самите организатори обявиха днес, че протестът би изпълнил целта си само ако ескалира.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg