• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Сръбският премиер към протестиращите: Насилието няма да победи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  520-ratio-syrbiia-protesti

  Премиерът на Сърбия се обърна към демонстрантите в страната с призив да не се събират, за да запазят здравето си и живота си, след скока на случаите на коронавирусна инфекция.

  „Страната е силна, институциите си вършат работата отлично, насилието няма да победи“. С тези думи Ана Бърнабич се обърна към протестиращите, които от вторник насам блокират централната градска част на Белград, паралелно с провеждането на протести в други градове на страната.

  „В момента няма по-важна борба за нас от това да се преборим с коронавируса и последиците от него“, съобщи още Бърнабич и добави, че време за протести винаги ще има.

  Сръбският премиер уточни, че броят на заболелите днес спрямо вчера е по-нисък, но това далеч не означава, че епидемията в страната е под контрол. Затова според нея митингите са голям риск.

  Междувременно директорът на сръбската полиция Владимир Ребич заяви, че вчера в Белград са били арестувани 42-ма души. Оператор на телевизия N1 е пострадал при отразяване на протестите.

  „Снощният протест беше далеч по-мирен спрямо тези от последните нощи, въпреки това бяхме свидетели на малки спречквания и инциденти, които принудиха полицията да се намеси“, уточни той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg