• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  СДВР назначи проверки за полицейско насилие спрямо протестиращи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  полиция2


  Директорът на СДВР Старши комисар Георги Хаджиев заяви на брифинг, че са назначени проверки по Закона за МВР, които да установят “обективната истина”, по повод разпространените в медиите публикации, в които има данни за използване на физическа сила и помощни средства от полицейски служители при протестите в София от последните дни, предаде БТА.

  Проверките ще приключат в едномесечен срок. При констатиране на дисциплинарни нарушения от служителите на МВР, на тях ще им бъде потърсена отговорност.Резултатите от проверките ще бъдат изнесени пред обществото.

  Директорът на СДВР допълни, че при снощния протест няма задържани. Неговият заместник Антон Златанов призова гражданите да не се поддават на провокациите на малки групи провокатори. Той добави, че вчера също е имало провокатори на протеста и поздрави хората, че не са се поддали на действията им.

  “Протестирайте спокойно, изразявайте своето мнение по демократичен начин, не се поддавайте на провокации”, призова гражданите Златанов и добави, че целта на полицията е да опази реда.
  “Протестирайте, но не нападайте полицията. Тя е там да пази вас”, заяви зам.-директорът на СДВР.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg