• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненският окръжен съд призна глоба, наложена в Германия, на българин, шофирал с фалшива книжка и превишена скорост
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съд

  Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок

  Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена на 25-годишния Светльо Д. в размер 1500 евро от Районен съд Нойвед – област Бон, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Германия удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.

  Решението на германските власти е от 24.07.2018г. и е влязло в сила на 10.09.2019г. Финансовата санкция е наложена за това, че на 07.11.2017г Светльо Д. е бил назначен на работа в германска фирма, като е представил фалшиво българско свидетелство за управление на МПС. По този начин той бил назначен на работа и получил на разположение два фирмени автомобила, с които пътувал от адреса на фирмата до строителните й обекти, както и от жилището си до фирмата. На 07.11.2017г. и на 18.11.2017г. 25-годишният мъж бил заснет с камера на федерални магистрали да шофира с превишена скорост. За нарушенията му е наложена финансова санкция в размер на 1500 евро, както и сумата от 115,50 евро – разноски по проведеното съдебно-административно производство, или общо 1615,50 евро, с левова равностойност – 3160 лева.

  Съдебният състав на Окръжен съд – Варна прецени, не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже признаването и изпълнението наложената финансова санкция.

  Съдебният акт ще бъде изпратен незабавно на органите на НАП за изпълнение.

  Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg