• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условна присъда и 10 000 лева глоба за 29-годишен, нарушил карантината във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Свидетелство за съдимост

  Ходил до сградата на общината

  29-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на мерки за карантина по време на обявено извънредно положение в страната – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато в съдебна зала и одобрено от съда споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 10 000 лева.

  На 19 март тази година, след пристигане с полет до летище София от рискова страна – Франция, на основание издадено предписание от Регионална здравна инспекция – София, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19. Той посочил адрес в град Варна, където трябвало да изпълнява карантинните мерки и да не напуска жилището, но на 30 март 2020 г. нарушил противоепидемичната мярка и съпроводил съпругата си до публично място – сградата на Община – Варна, за да й помогне при получаване на акт за раждане на детето им.

  29-годишният мъж признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание, съобщават от пресцентъра на варненския окръжен съд. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg