• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проверяват за неразрешени препарати за растителна защита
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пръскне

  Върховната административна прокуратура възрожи инспекцията на министъра на земеделието, храните и горите

  Върховна административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на земеделието, храните и горите да провери дали в страната се внасят, продават и използват неразрешени препарати за растителна защита, съобщават от БНР.

  Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, в която се съдържат данни, за това че земеделски производители използват неразрешени препарати за растителна защита.

  Резултатите от проверката ще се обобщят в доклад, а в случай, че се разкрият и други обстоятелства от значение за правилното изясняване на поставените въпроси, същите да следва да бъдат описани в него.

  Освен това в доклада трябва да бъдат вписани и направените констатации, разкритите случаи на неспазване на приложимите правила, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях и за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове, съставени актове за установяване на административни нарушения, издадени наказателни постановления и заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

  Докладът от проверката следва да бъде представен на ВАП в най-кратък срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg