• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Главният секретар на Радев: Къде пише, че президентът трябва да е обединител на нацията?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Димитър Стоянов

  „Къде в Конституцията на Република България е записано, че президентът трябва да е обединител на нацията?“ – този въпрос отправя във Фейсбук главният секретар на Румен Радев – Димитър Стоянов. Той задава въпроси към главния прокурор Иван Гешев, на които по думите му „не очаква отговор“.

  „Надявам се, че правите разлика между обединител и олицетворяващ единството на нацията (последното е записано в чл.92(1) от КРБ). Освен това в КД25/1995 г., уважаемият Конституционен съд е дал тълкователно определение какво означава “олицетворяване на единството на нацията”“, пише още Стоянов.

  Повод за поста му в социалните мрежи е публикация на Гешев в Туитър, в която той посочи, че не е ново политици и олигарси да плащат на провокатори, но новото е, че „този, който следваше да е обединител на нацията – Радев, подкрепи бегълците от правосъдието“.

  Главният секретар на президента иска Иван Гешев да посочи „в какво точно се състои подкрепата на президента Радев за определените от Вас като бегълци от правосъдието“.

  Той директно обвинява главния прокурор, че е „позволил Божков да избяга от т. нар. правосъдие“. Стоянов също така заявява, че Гешев се занимавал с „интриги“ вместо да разкрие „истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт“.

  Иска да посочи сметките за платените протести и да публикува чатове на „на премиера, министри и депутати с Божков и не само с него“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg