• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Най-доброто от Андрю Лойд Уебър” на 21 юли в Летния театър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Най-доброто от Уебър - мюзикъл гала

  Варна вече е известна, не само в България, като столица на мюзикъла, защото градът ни е международно културно и туристическо средище, заяви директорът на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова

  След триумфа на спектакъла „Фламенко Кармен“ снощи, трупата на Държавна опера – Варна се готви за следващите представления от фестивала „Опера в Летния театър“.

  Снимка: Росен Донев
  Снимка: Росен Донев

  „Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“ – представя на 21 юли от 21:00 мюзикъл-гала с най-силните моменти от продукциите на Държавна опера -Варна, създадени по музика на Уебър през последните десетина години. Публиката ще може да сподели емоцията на любимите теми от „Йосиф и неговата пъстра дреха“, „Исус Христос суперзвезда“, „Любовта никога не умира“, „Котки“ и „Евита“.

  Ще чуем и един изключителен музикален номер – Пие Йезу (Pie Jesu) от „Реквием“ на Уебър. Изпълнители са изявените солисти на Варненската опера Белла Петрова, Борислав Веженов, Велин Михайлов, Вяра Железова, Илина Михайлова, Калина Жекова, Лилия Илиева, Лиляна Кондова, Людмил Петров, Мария Павлова, Момчил Караиванов, Нейчо Петров-Реджи, Николай Димитров, Пламен Георгиев, Свилен Николов. С участието на оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна.

  Концерт-спектакълът е по идея на проф. Светозар Донев, режисьор е Сребрина Соколова, диригент Страцимир Павлов.

  „В последните години в търсене на активно общуване с младите публики ние наистина наложихме мюзикъла като част от фестивалния живот на нашия град – коментира директорът на ТМПЦ – Варна Даниела Димова. – Нашата съвместна работа с водещи специалисти като проф. Светозар Донев, който е режисьор на всички мюзикъли на Андрю Лойд Уебър, поставяни във Варна, ни гарантира високо качество на спектаклите. Проф. Донев е първият режисьор в България, който преди години успя да договори права за представянето на мюзикълите на Уебър в България.

  След София, Варна беше следващият град, в който те се реализираха, и то с огромен успех. Варна вече е известна в България, а и не само в България, като столица на мюзикъла, защото градът ни е едно международно средище, не само културно, но и туристическо. Разбира се, ние се борим за присъствието на една много голяма част от гостите на града, които са по-млади хора, ориентирани към новите, модерни жанрове и запознати със световните постижения. Затова във Варна могат да се видят постановки на нови, модерни заглавия и сред тях са и следващите ни спектакли – „Чаплин“ на 25 юли и 1 август и „Парижката Света Богородица“ на 14 август.“

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg