• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Задържат под стража 22-годишен, ограбил момче на рождения му ден
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд1

  Заплашил го с газов пистолет и му взел 240 лева

  Състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура и със свое определение е взел най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на обвиняем за грабеж. Престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност 22-годишният Адриян А., е извършено в срока за изтърпяване на наказанието „Пробация“, което му е било наложено в началото на тази година за държане на наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

  Сегашното наказателно производство било образувано на 15 юли тази година, след като Адриян извършил грабежа на 17-годишно момче. Той познавал непълнолетния от квартала, в който живеел. Видял го с приятели, когато отивали да се почерпят за рождения му ден. Знаел, че момчето има пари, които му били изпратени за празника от родителите му, които работели в чужбина, и решил да го ограби.

  Приближил се до рожденика, извадил газов пистолет и със заплаха ограбил 240 лева. След като бил установен като извършител на грабежа, при предприетото претърсване в квартирата на Адриян в кв. „Владиславово“ полицейските служители намерили и иззели няколко дози марихуана. Затова прокуратурата му повдигнала и обвинение по член 354а, ал. 1 от НК.

  Определението на Варненския районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg