• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  „Флора“ украси пространството пред Летния театър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  oznor
  Снимка:Община Варна


  Бронзовата скулптура „Флора“ бе поставена в пространството пред Летния театър във Варна, след одобрение от Експертния съвет по естетизация на градската среда към Община Варна. Скулптората, дело на Живко Дончев, е дарена от Grand Mall по повод 10-годишнината на търговския център, по инициатива на Офер Миретцки, управител на Оркид Мултикомплекс, собственик на търговския център, съобщиха от Община Варна.

  Тя е посветена на римската богиня на цветята и градините и се вписва в градската паркова среда. “Това е част от социалната отговорност на бизнеса, а и през годините ние поддържаме устойчива линия на подкрепа на културните инициативи на Община Варна. Лично аз се чувствам варненец и за мен, както и за целия екип на търговския център е чест да обогатим Морската градина на Варна с една въздействаща скулптура, символ на природата и живота. Благодарим на Община Варна за нашето 10-годишно партньорство и за възможността „Флора“ да намери своето най-подходящо място“, коментира Офер Миретцки.

  Защо статуята е посветена на Флора – римската богиня на цветята и градините – разказва директорът на Grand Mall Иво Генов: „Самата скулптура има своя история – ние я поръчахме на Живко Дончев – един от най-изявените майстори на бронза у нас, първо като статуетка – награда за най-добрите български флористи в изложението „Grand Флора“. Сега доразвихме идеята в мащаб, за да се превърне тя в акцент в обичания от деца и майки кът пред Летния театър. И сме много радостни, че още с поставянето й, децата бяха първите очаровани от нея. Очакваме „Флора“ да се превърне в любимо място на всички в Морската градина.“

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg