• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министърът на отбраната посети Военноморския координационен елемент за Черно море и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пунк за базиране Варна - каракачанов и посланици

  Каракачанов бе придружен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланиците на САЩ, Румъния и Грузия

  Военноморският координационен елемент ще ни даде възможност да сме максимално добре информирани за всичко, което се случва в региона на Черно море. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти във Варна.

  Министър Каракачанов заедно с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов посетиха Военноморския координационен елемент за Черно море и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Във визитата участваха посланикът на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа, посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Гълеа и посланикът на Грузия Н. Пр. Тамара Лилуашвили. Те бяха запознати с възможностите и задачите на Военноморския координационен елемент, наблюдаваха демонстрация на използване на способностите на лодки тип „RHIB-7м. и разгледаха фрегатата „Дръзки“.

  С това посещение посланиците изразяват и своята солидарност с усилията на България за създаване на този морски координационен център, коментира още министърът.

  Пред журналисти той заяви още, че няма забавяне на работата по проекта за новите бойни самолети Ф-16 заради коронавируса: „В писмо от Пентагона и от фирмата-изпълнител „Локхийд Мартин“ ни увериха, че пандемията не забавя сроковете за изпълнение на договора“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg