• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Многократният победител в Галата – Варна Георги Палазов: Тръпката да участваш в маратона е невероятна!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  collage_palazov
  Снимка: Palazov.bg

  Малко са спортните събития по света , които могат да се похвалят с толкова дълголетна, 80-годишна история, както маратонът Галата – Варна. „Айрънмен Кона“ е емблематично състезание в света на триатлона, а годините, през които се е провеждало, са едва на половина спрямо нашия маратон. Трябва да се гордеем с Галата – Варна и да го популяризираме извън пределите на България. Думите са на многократния победител в маратона Георги Палазов. Спомените, които най-изтъкнатият БГ плувец в стил бътерфлай пази от участията си в проявата, са прекрасни. Многократният републикански шампион по плуване и рекордьор на България е категоричен, че винаги, когато има възможност, би преплувал маратона отново.

  „Там винаги срещам много приятели, обстановката е невероятна – има страхотна тръпка от състезателния елемент! Записването винаги е организирано перфектно! Самото преплуване независимо, че протича доста динамично, е доста лесно поради лесната ориентация за посока.
  Палазов разказва интересна случка от преплуването на маратона през 2000-ата година, когато заедно с Иван Ангелов, финишират с еднакви времена. Георги Палазов е участвал в маратона 7 пъти и няколко пъти го е печелил. Винаги плува заради приятното изживяване.

  Щастлив е, че всеки път, когато дойде във Варна, открива нови приятели. „Самата обстановка около проявата е страхотна. Докато ни извозват и се приготвяме за старта, винаги има с кой да си кажеш някой майтап, да му дадеш съвет за тактиката, да огледаш конкуренцията, да набележиш с кой ще плуваш“, коментира участникът на олимпиадите в Сидни, Атина и Пекин.

  Това лято състезателите на Палазов отново го карат да преплува маратона, но тъй като 80-ото юбилейно издание съвпада с Държавното лично отборно първенство по плуване за деца в Сандански, все още обмисля дали ще успее да бъде и на двете места.

  „Пожелавам на участниците в юбилейния маратон Галата – Варна да бъдат живи и здрави, да се подготвят отговорно за събитието, за да може, когато го преплуват, да се чувстват комфортно и приятно!“, заключава Палазов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg