• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Най-добрите етерични масла за сън
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  билки_1

   

  Животът е по-натоварен от всякога, затова е важно да си осигурите адекватна почивка. В опит да успокоят ума и да се справят с безсънието, мнозина разчитат на етерични масла – използването на  тези аромати в дифузер може да ви помогне да заспите.
  лавандула


  Лавандула

  Проведени са много изследвания върху потенциалните ползи от лавандулата. Като етерично масло е доказано, че подобрява качеството на съня и облекчава симптомите, свързани с леко безсъние и неспокойствие.


  Валериан

  Ако разгледате съставките в билковите чайове за безсъние най- вероятно ще откриете корен на валериана. Известно със своя успокояващ ефект, използването на валерианово масло може да ви помогне да поспите добре, без да се чувствате така сякаш ще приели приспивателен медикамент.

  Много изследвания доказват, че валерианът може не само да помогне на хората да заспят по-бързо, но също  да подобри и общото качество на съня.

  Бергамот

  Мнозина знаят за ободряващите свойства на цитрусовите плодове и масла като лимон, но въпреки че принадлежи към семейството на цитрусовите плодове, бергамотът има различно въздействие. Всъщност помага за забавяне на сърдечната честота, понижаване на кръвното налягане и намаляване на чувството на безпокойство. Скорошни изследвания установяват, че дифузните етерични масла като бергамот подобряват качеството на съня.

  Лайка

  Ако страдате от безсъние, има голям шанс някой да ви предложи да изпиете чаша чай от лайка. Въпреки че това може да бъде от полза, може да намерите етеричното масло от лайка за още по-ефективно. Лайката може да успокои тревожността, да подобри жизнените показатели и да насърчи по-качествен сън, но също така има потенциал да намали кошмарите.

  Градински чай

  Може би сте запознати с градински чай, тъй като билката е основен продукт в някои рецепти. Маслото от градински чай е естествено успокоително средство, което може да осигури успокояващ ефект и да ви помогне да заспите.

  Риган

  Докато риганът се използва най-често за борба с настинки, инфекция и дори лошо храносмилане, това универсално етерично масло има свойства, които могат да бъдат полезни и преди сън.

  Кедрово дърво

  От години кедърът се използва за лечение на различни състояния на кожата и косата, но нарастващите доказателства предполагат, че може да е полезен и за сън. Етеричното масло съдържа цедрол, за който е установено, че има успокояващ ефект и потенциално го прави полезен при периоди на безсъние.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg