• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Китай и Япония въвеждат нови изисквания заради COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Корея, карта,

  Пътниците, заминаващи за Китай, ще трябва занапред да представят при качването си в самолета отрицателен тест за новия коронавирус, направен не по-рано от пет дни преди полета в лаборатория, одобрена от съответното китайско посолство. Това съобщи агенция Синхуа, като се позова на съвместно изявление на китайските авиационни и на митнически власти, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

  Гражданите на Китай могат да снимат данните от теста и да ги качат в специално приложение, а пасажерите от други страни трябва предварително да заверят справката за отрицателния си тест в китайските посолства или консулства. Пътниците, неизпълнили изискванията, няма да бъдат допускани в самолета.

  През изтеклото денонощие в континентален Китай са открити 11 заразени с коронавируса, а 18 болни са оздравели. В медицинските учреждения остават 242 пациенти.

  Япония разшири списъка си с държави, да които препоръчва на своите граждани да не пътуват заради епидемиологичната обстановка, съобщи днес пред журналисти външният министър Тошимицу Мотеги.
  Новият списък съдържа общо 146 страни – със 17 повече от досега. Сред последните включени държави са Узбекистан, Непал и Венецуела. По-рано Япония забрани влизането на хора от 129 държави, включително САЩ, страните членки на ЕС, държавите от Югоизточна Азия, Китай, Русия, Беларус и Украйна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg