• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Договор за сътрудничество подписаха ВВМУ и МГ във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Договорът бе подписан от началника на ВВМУ проф. Боян Медникаров и директора на МГ Павлин Петков
  Договорът бе подписан от началника на ВВМУ проф. Боян Медникаров и директора на МГ Павлин Петков

  Споразумението включва обмен на преподаватели, научни сътрудници и др., както и разкриване на професионална паралелка по „Киберсигурност“ в Математическата гимназия

  Договор за разбирателство и сътрудничество бе подписан между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ на 21 юли. Споразумението предвижда двете учебни заведения да обменят научна и педагогическа информация. Ще бъдат осъществявани съвместни разработки в общи изследователски и образователни дейности, национални и международни програми, проекти и конкурси.

  Ще бъдат разработени учебни планове и програми, а Морско училище ще окаже методическа помощ и осигуряване на преподаватели за разкриване на професионална паралелка по „Киберсигурност“.

  Сътрудничеството в учебната дейност включва още обмен на преподаватели, научни сътрудници и други специалисти. Двете институции ще си съдействат при кандидатстване и изпълнение на проекта на МОН „Изграждане на училищна STEM среда“.

  В рамките на сътрудничеството ще се организират специализирани курсове по приложно програмиране, приложен софтуер, GIS, астрономия, работа с Ардуино. За провеждане на занятия в реална среда Морско училище ще предоставя учебни пространства, включително лаборатории, Морската астрономическа обсерватория и Планетариума. Предвижда се и взаимодействие при реализиране на инициативата „Варна – град на знанието“.

  След полагането на подписите си, началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и директорът на гимназията – Павлин Петков, изразиха своята радост за бъдещата съвместна ползотворна работа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg