• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Облекчават трафика в центъра на Варна с пробив от магистралата към бул.“Атанас Москов“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  vali

  Изчаква се удълбочаване на канала, за да приключи подмяната на авариралата тръба във Варненското езеро

  Вече е в ход проектът за пробива от магистралата към бул.“Атанас Москов“, който ще бъде още една алтернатива, за да не премнава тежкият трафик през центъра на града. Това съобщи в интервю за кореспондента на БНР във Варна Даниела Стойнова, заместник кметът по инфраструктрните въпроси Христо Иванов.

  Той коментира и проекта за полагане на новата тръба за отпадни води по дъното на Варненското езеро, който по думите му продължава успешно, но в момента се изчакват началото на дейностите по другия проект на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” за извършване на рехабилитация за поддържане на проектните дълбочини на Канал 1 и Канал 2 в пристанище Варна.

  „Всички дейности, които трябваше да бъдат извършени от страна на фирмата изпълнител за ремонта на тръбопровода под Варненското езеро към днешна дата са налице. А именно доставка на 260 м нова тръба, отливане на утежнители, заварка на фланци и съответните монтажи. Изкопана е и траншеята“, каза Иванов.

  Изчаква се реализацията от ДП “Пристанищна инфраструктура” на удълбочаването на канала в този участък, за да може да се финализират дейностите по проеката, посочи още Иванов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg