• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Немски балнео и СПА туристи очакваме наесен
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  SPA

  Германската асоциация на здравно-осигурителните каси, е включила България към списъка с държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги

  Възможностите за работа и развитие на СПА и здравен туризъм чрез немските здравни каси обсъждат на работна среща в курорта “Св.Константин и Елена” край Варна представители на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и Германо-българската търговско индустриална камара, съобщава кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова. Стана ясно, че Германската асоциация на здравно-осигурителните каси, е включила България към списъка с държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги.

  Очаква се през есента в балнео и спа курортите у нас да пристигнат немски туристи, на които процедурите се заплащат от здравните им застраховки. Сийка Кацарова-председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм обясни, че започва информирането на гражданите в Германия за тази възможност, важна роля играят и медицинските университети, особено този във Варна.

  “И в момента клиентите от Германия, които се намират в България биха могли да ползват процедури, свързани с превенция и рехабилитация в амбулаторни условия и да получат реимборсиране, когато се върнат в Германия. Ние в момента сме одобрени от Асоциацията на публично-частните каси – 103 са към момента. Следващата стъпка ще е постигане на договореност с частните каси.

  След като се види какъв е интересът на немски граждани към България като дестинация за здравен туризъм, те ще изпратят скрити екипи да одитират болниците. Ние сме подали списък на най-добрите болници в България, които могат да приемат чуждестранни граждани, където имат немскоговорящ персонал и УМБАЛ “Света Марина” е една от болниците в този списък”, обяви Сийка Кацарова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg