• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Галерия под звездите откриха в Крапец
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  калерия, крапец

  Галерията под звездите беше открита официално снощи в с.Крапец. Събитието беше уважено от много приятели и любители на изкуството, научи Varnautre.bg. Krapets Art Gallery е създадена по идея на известните български художници Росен Марковски и Николай Димчевски-Ника.

  Росен Марковски, Ника

  В Krapets Art Gallery свои работи представят Росен Марковски, Николай Димчевски-Ника и Валерия Валенсър.Творбите са създавани по време на дългото лятно пребиваване на художниците в Крапец.

  Новото артистично пространство се намира непосредствено до легендарния бар “Изгрев”. Всички любители на изкуството могат да се насладят на изложбата до края на месец август.

  Галерия, Крапец

  Николай Димчевски-Ника е роден в гр.Русе през 1983г. Занимава се с живопис от 2005-та, като до момента има реализирани над 15 изложби. Участва и в множество пърформанси, пленери, музикални проекти. Негови картини са в частни колекции в България, Франция, Германия, Румъния, Гърция, Норвегия, Русия.

  Росен Марковски е роден 1964 г. в Троян, където и завършва Художественото училище по приложни изкуства. В творческата си биография има над 50 самостоятелни изложби в България, Италия, Германия, Франция, Норвегия, Чехия, Унгария, множество картини в частни колекции в Европа и САЩ, както и участия в общи изложби, групови проекти и пърформанси.

  Валерия Валенсър живее и работи в София.Занимава се с разнообразни творчески въпроси, дизайн, интериори, изкуство, реклама, инсталации и организации. Организатор и участник е в многожество изложби, успешно съчетава любовта към изкуството с копирайтинга.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg