• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спасители предупреждават за опасно мъртво вълнение по морето
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пояс, спасител, вода

  Спасители предупреждават за опасно мъртво вълнение по морето, което традиционно излиза в края на юли и началото на август. И въпреки флаговите сигнализации и съветите на спасители, все още има туристи, които не спазват указанията за плажуване, съобщи БНТ.

  Валентина Станчева е спасител от пет години. Заради това, че е момиче казва, че повечето туристи я пренебрегват, когато им прави забележка в морето.

  Спасителите са  направили  зрелищна демонстрация пред летовниците на Северния плаж в Бургас, за да покажат как трябва да се реагира, ако човек започне да се дави.

  Веселин Илиев, старши спасител: В случая, когато се давят група от хора, спасителите са двама на пост, който е на поста спасителят навлича спасителното въже и тръгва да спасява средния, а двамата от двата поста, които идват да помага, спасяват давещите се от двете му страни”.

  На брега спасителите са обучени да окажат първа долекарска помощ. А на плажа има и оборудван медицински пункт. Летовниците се оказва, че знаят как да реагират при мъртво вълнение.

  И въпреки че тази година по ивицата им по-малко спасителни постове, според концесионера плажът е обезпечен.На спасителите са раздадени и специални маски за дишане уста в уста срещу разпространението на коронавируса.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg