• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Шестото издание на Националния литературен конкурс „Георги Давидов“ ще се проведе през август
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  награда, община шабла
  Снимка:Община Шабла


  Шестото издание на Националния литературен конкурс „Георги Давидов“ ще се проведе през август, съобщиха организаторите.Конкурсът се провежда на всеки три години, като като първият е бил през 2005 година, по повод 50-годишнината от рождението на Георги Давидов.

  Целта на конкурса е стимулиране творческите изяви на млади поети, които пишат на морска тематика, както и за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.

  Националният литературен конкурс „Георги Давидов“ се организира и провежда от Община Шабла, а конкурсните произведения се журират от утвърдени литературни творци и критици. Журито е с 5-членен състав, единият от които е представител на Община Шабла

  Наградният фонд в конкурса на името на Георги Давидов се осигурява от Община Шабла. Наградата включва: малка пластика „Пегас”, специално изработен диплом и парична премия.

  В конкурса участват всички млади поети, на възраст до 40 години, които пишат на морска тематика, както и за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.

  Георги Давидов /1955-1993 г./ е роден в Шабла, бил е редактор на местния вестник. Давидков е автор на стихосбирките “Прегръдката на палача”, “Пилигрим”, “Съвсем по човешки”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg