• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дърва, моторни триони и каруца задържаха при проверки горските
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  09.07.дърва огрев

  Пет пространствени кубически метра дърва за огрев, които са били добити незаконно, задържаха горските от ДГС-Нови пазар през седмицата. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите. През изминалата седмица в стопанството са извършени 34 проверки от дежурните екипи. 51 са инспекциите в ДЛС-Паламара, където за различни нарушения в горските територии са разписани четири констативни протокола.

  Каруца, моторен трион и един кубик дърва за огрев са задържани при една от 144 проверки в ДЛС-Търговище. На бракониерите са съставени три акта и два констативни протокола. Девет акта са разписали на нарушители дежурните екипи в ДГС-Омуртаг, при 13 проверки в частни имоти в село Беломорци. Задържани са девет кубика дърва без марки, които са открити в дворовете на няколко семейства.

  Три моторни триона са задържани в ДЛС-Шерба, като извършителите са получили два акта и един констативен протокол. Същият брой актове са издали и горските от ДГС-Провадия.
  В ДЛС-Тервел са задържали незаконно добити трюфели, като за нарушението са съставени четири акта.

  За периода 20.07-27.07.2020г. в СИДП са направени 492 проверки, като за нарушения в горските територии са съставени 22 акта и 7 констативни протокола. Задържани са шест пространствени кубика дърва за огрев, моторни триони, каруца и трюфели.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg