• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ЦИРК В НС: С викове „мишка“ и „страхливец“ социалистите пробваха да примамят Борисов в зала
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  парламент22

  След декларация на соцлидерката Корнелия Нинова, която настоя премиерът Борисов да дойде в парламента с числа за изпълнението на бюджета, народните представители от Левицата напуснаха парламента.

  В декларацията си от името на парламентарна група Нинова напомни, че вчера премиерът е обявил програма за социално-икономически мерки и вместо днес да е в парламента, и да предлага актуализация на бюджета, никой не знае къде е Борисов. „Един депутат от коалиционния Ви партньор предлага с промяна на Закона за местните данъци и такси да се намали ДДС върху бира и вино. Предлага го по начин, по който лишавате опозицията да направи предложение по раздаваните 2 млрд. лв. Лицемерно говорите за единение по време на криза и ни лишавате от възможност да предложим своето виждане на антикризисен план“, изтъкна от трибуната Нинова. Тя коментира, че тепърва предложенията на Валери Симеонов ще се гледат на бюджетна комисия.

  „Кой носи гаранции, че парите ще отидат там, където им е мястото, а не в „чекмеджето“… Самодоволни, самодостатъчни, предлагате дневен ред обратен на това, което искат хората. Настояваме Бойко Борисов да дойде и да не говори пред парламента за мазнинки, а да каже откъде идват тези 2 млрд. лв. и как ще бъдат компенсирани, и как ще стигнат до хората, а не до обкръжението ви. С това наливате още масло в огъня на протестите. Смирете се и изпълнявайте тази Конституция и законите на страната“, обърна се към управляващото мнозинство Нинова.

  Червените депутати Стоян Мирчев, Георги Свиленски и Филип Попов последователно призоваха да се направи почивка, за да се покани министър-председателя да представи в зала промените в ДДС за някои алкохолни напитки. За обидните си квалификации по адрес на премиера – „мишка“ и „страхливец“, Стоян Мирчев получи и наказание от председателката на парламента Цвета Караянчева.

  Председателката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова отговори на БСП.

  „Ние представляваме всички български граждани и трябва да работим в техен интерес“, призова Дариткова. Тя поиска председателката на парламента Цвета Караянчева да направи всичко по силите си, за да запази авторитета на Народното събрание.

  „Направете всичко, за да запазите автор на Народното събрание, който се руши грубо и просташки от народни представители. Българските граждани очакват мерките. Този дневен ред отговаря на очакванията на българските граждани. Ако колегите от БСП са в емоционална криза, дайте 10 минути почивка, за да се успокоят“, изтъкна д-р Дариткова.

  Последва изказване на социалиста Георги Свиленски, който възрази, че председателката на парламентарната група на ГЕРБ е нарекла цялата група на БСП простаци и констатира, че за нея няма да има наказание от Цвета Караянчева.

  „БСП напуска, за да се криете зад дебелите стени на българския парламент“, обяви Свиленски от трибуната.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg