• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 500 ученици ще се включат в Лятната онлайн академия „Заедно в час“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  лятна онлайн академия

  Децата са групирани съобразно това в кой клас ще бъдат през новата учебна година

  Над 500 ученици от 1 до 12 клас са се записали в Лятната онлайн академия „Заедно в час“, която ще се проведе от 3 до 14 август. За първи път ученици от цялата страна ще могат да се включат в образователната платформа, като участието е напълно безплатно. Заявки за участие са подали и родители на деца от чужбина, каза за радио Варна Павлина Радославова от екипа на „Заедно в час“. Причина обучението на децата да е онлайн е епидемиологичната обстановка заради коронавируса, каза още тя.

  Срокът за записване е до 30 юли включително, на сайта на „Заедно в час“.

  Формата е опростена, за да бъде лесно и удобно за родителите.

  Учебните часове ще се провеждат от 9.00 до 12.30 часа, с 10 минутни междучасия от понеделник до петък. Ще бъдат включени занятия по български език и литература, математика, природни науки, английски език и др. Домашни, оценки и отсъствия няма да има, коментира Павлина Радославова. Ще се наблегне на дискусиите между учители и ученици, като всяко дете ще може да посочва и какви интереси има и иска да получи повече знания според тях.

  Учениците ще се разпределят по класове, в зависимост от това, кой клас ще бъдат през предстоящата учебна година. Ще има и преговор на материала от втория учебен срок на изминалата учебна година, тъй като дистанционното обучение тогава се оказа трудна форма за усвояване на учебния материал от много ученици, каза още Радославова.

  Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”, сред които за първа година има и учители от Варна. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg