• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Различни форми на активна почивка предлагат на туристите у нас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: aquahouse.bg
  Снимка: aquahouse.bg

  Ще се постави акцент върху съчетаване на ваканцията със здравословни и СПА процедури и опознаване на местните традиции или културно-историческото богатство

  Дигитализацията на туристическите услуги може да позволи по-добро разпределение на потоците от туристи и да популяризира дестинации, които все още не са толкова известни. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си със Съюза на хотелиерите на „Златни пясъци“, съобщават от министерството на туризма.

  „Трябва заедно да покажем, че българският туризъм е на много високо ниво. Вие сте тези, които давате първата реклама на държавата“, каза министър Николова. И добави, че предвид малкия бюджет, с който разполага Министерството на туризма, трябва да се положат много усилия да се направи добра реклама. Пред събеседниците си тя представи идея за рекламиране на малко познати места в България чрез социалните мрежи.

  Николова каза още, че може да се очаква промяна в поведението на туристите и при избор на морска почивка, тъй като ще се търси съчетание на различни форми на активна почивка със здравословни СПА процедури. Както и по-динамичен вариант на лятна ваканция: море и опознаване на местните традиции или културно-историческото богатство на страната ни.

  По време на разговора министърът изложи и идеята си за възстановяване на туристическите аташета на пряко подчинение на Министерството на туризма, които директно да прокламират политиката на министъра и да съдействат на туристическия бранш за привличането на туристи от съответната държава. Вицепремиерът съобщи още, че международното сътрудничество е много важно за сектора, и ще положи изключителни усилия да покаже на обществото, че туризмът е един от най-важните сегментирани сектори за БВП.

  Министърът благодари на хотелиерите и ресторантьорите от Златни пясъци, които въпреки изключително тежките времена отвориха своите обекти, задържаха служителите си на работа и оказват туристическата услуга на желаещите. Николова ги запозна със свършеното до момента и с бъдещите си проекти. От своя страна представителите на Съюза на хотелиерите информираха министъра на туризма за проблемите си и изразиха надежди за съвместно партньорство и добър диалог.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg