• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отлагане на кредитните задължения искат хотелиери от Северното Черноморие
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  3d32e709-c923-41fc-814e-9834ac1d16c7

  Ще инициирам работна среща с представителите на банковия сектор, за да коментираме възможностите за облекчаване на финансовите условия, увери министърът на туризма Марияна Николова

  Хотелиери от Северното Черноморие настояха вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова да им съдейства пред Асоциацията на търговските банки браншът да предоговори условията по кредитите си. „Още следващата седмица ще инициирам работна среща с представителите на банковия сектор, за да коментираме възможностите за облекчаване на финансовите условия. Ще поставим искането ви да се осигури по-дълъг период на отлагане на кредитните задължения“, заяви вицепремиерът Николова. Тя уточни, че това ще е още една мярка в подкрепа на отрасъла за преодоляване на последиците от пандемията, съобщават от  Министерството на туризма.

  Бизнесът посочи, че в момента финансовите институции ги определят като рисков сектор, което е трудност при предоставянето и предоговарянето на кредити. Секторът не трябва да се поставя под знака като рисков, след като той има толкова перспективи, подчерта вицепремиерът.

  В момента заетостта на местата за настаняване, които работят в най-големите ни курорти по Северното Черноморие, е около 20%, информираха от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци.

  Министърът подчерта, че наблюденията й сочат, че всички хотели работят при спазване на мерките за социална дистанция и дезинфекция и по този начин гарантират безопасността на туристите. Именно фактът, че страната е сигурна дестинация, трябва да е основен акцент за привличане на туристите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg